Säännöt

Küllikeisari on maailman paras korttipeli, jossa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman monta Küllia ja suojella niitä muilta pelaajilta.

 • Kesto ~25 min
 • 2-7 pelaajaa
 • 70 korttia

 

ALKUVALMISTELUT

Aseta pöydälle jokaisen pelaajan eteen yksi Külli kuvapuoli ylöspäin (kaikki paitsi Küllikeisari käy) ja sekoita kortit. Jaa jokaiselle pelaajalle neljä käsikorttia ja aseta loput kortit nostopakaksi kuvapuoli alaspäin keskelle pöytää. Käsikortit pidetään salassa muilta pelaajilta.

Jos jollain pelaajista on kädessään YLLÄTYS-kortteja, ne täytyy sekoittaa takaisin pakkaan ja ottaa uusia tilalle. Peli voi alkaa, kun kenelläkään ei ole YLLÄTYS-kortteja kädessä.

Pelin aloittaja valitaan huutokilpailulla, jonka innokkain aloittaa sanomalla “Külli”. Tämän jälkeen hänen oikealla puolella oleva sanoo sen kovempaa. Tätä jatketaan vastapäivään, kunnes joku huutaa hiljempaa kuin edellinen. Kovimpaa huutanut aloittaa pelin.

 

PELIN KULKU

Vuoron alussa pelaaja ottaa yhden kortin nostopakasta käteensä. Tämän jälkeen hän voi pelata kädestään niin monta korttia kuin haluaa tai olla pelaamatta mitään.

Kun pelaaja on valmis, hän ilmoittaa vuoronsa päättyneen, jolloin vuoro siirtyy myötäpäivään seuraavalle pelaajalle. Vuorot vaihtuvat siis myötäpäivään, vaikka huutokilpailussa edettiin vastapäivään.

 

PELIN VOITTAMINEN

Peli päättyy, kun pakasta nostetaan viides YLLÄTYS-kortti.

Pelin voittaa se, jolla on pelin päättyessä edessään eniten Külleja, joiden päällä ei ole ANSA-korttia. Kädessä olevia Külleja ei lasketa.

Küllikeisari lasketaan yhdeksi Külliksi, mutta tasatilanteessa se on tavallista Küllia arvokkaampi.

Jos Küllien määrästä ja Küllikeisarista huolimatta peli on edelleen tasan, suoritetaan äänestys siitä kenellä on hienoin Külli. Tällöin jokainen pelaaja antaa vuorollaan äänen (myötäpäivään alkaen viimeisen YLLÄTYKSEN nostajasta). Jos peli on äänestyksen jälkeen edelleen tasan, voittaja ratkaistaan samoin kuin pelin aloittaja - huutokilpailulla.

 

KORTTIEN TYYPIT

Kortit on jaettu kuuteen eri tyyppiin/väriin.

Jos pelaat KÜLLIN, aseta se eteesi pöydälle muiden Küllien viereen ja ota nostopakasta yksi kortti käteesi.

Jos pelaat SUOJAUS- tai ANSA-kortin, aseta se oman tai jonkun muun pelaajan vapaan Küllin päälle (vapaa Külli = pöydällä oleva Külli, jonka päällä ei ole korttia).

Jos pelaat TOIMENPIDE-kortin, suorita kortissa lukeva toiminto ja aseta kortti poistopakkaan (nostopakan viereen).

TAKUU-kortin voi pelata omalla tai jonkun muun pelaajan vuorolla (kortissa määritetyllä tavalla). Pelattuasi kortin, aseta se poistopakkaan.

Jos nostat YLLÄTYS-kortin, lue se heti ääneen, seuraa kortin ohjeita ja aseta kortti keskelle pöytää erilleen poistopakasta, jotta kaikki näkevät helposti kuinka monta YLLÄTYSTÄ on nostettu)

HUOM! YLLÄTYS-kortteja EI laiteta koskaan poistopakkaan!

 

JOS HALUAT PELATA JUOMAPELINÄ

Ota huikka aina, kun joku koskee Külliisi eli...

 • varastaa Küllisi
 • poistaa Külliltasi suojauksen
 • asettaa Küllisi ansaan

Muista juoda vastuullisesti.

  Usein kysyttyä

  Löydät alta vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin säännöistä.

  Ei voi. Küllikeisari on immuuni kaikelle, eli myös ansoille ja suojauksille. Ainoa kortti jolla voi vaikuttaa Küllikeisariin on Terapeutti.

  Et saa.

  Kyllä voi. Jos joku pelaa Pullollinen kyynisyyttä -kortin, YLLÄTYS sekoitetaan takaisin nostopakkaan ennen sen voimaan astumista. YLLÄTYS-kortin nostanut pelaaja saa nostaa tilalle uuden kortin.

  Et saa. Kortin saa nostaa vain silloin, kun Küllin pelaa kädestä pöydälle.

  Käden enimmäis- tai vähimmäiskokoa ei ole, eli kortteja voi olla kuinka monta tahansa.

  Jos paikalla on muita, jotka eivät ole mukana pelissä, pyytäkää heitä mukaan äänestämään hienointa Küllia ja tarvittaessa tuomaroimaan huutokilpailua.

  Jos paikalla ei ole muita, voittaja voidaan ratkaista pelaamalla kivi-paperi-sakset.

  Et saa. Jos valitsit toiminnon pelata kortin jonkun muun Küllin päälle, tällöin et voi hyödyntää kortin nostoa vaikka lopulta joudutkin pelaamaan sen oman Küllin päälle.

  Muuta kysyttävää?

  Laita viestiä Instagramissa @ihajust.imus